Esecul – Parte a Succesului

Cu totii avem de facut alegeri. Cu totii trebuie sa hotaram ceea ce vrem pentru viitorul nostru, si de cele mai multe ori alegerile ne influenteaza direct viitorul… De multe ori nu stim exact ceea ce e de facut, dar timpul trece, si presiunile din jur sunt din ce in ce mai mari. De multe ori, ne ajuta intuitia, de multe ori alegem ceea ce e bun, insa la fel de multe ori putem alege si ceea ce e gresit.

De multe ori ni se intampla sa o luam pe calea gresita si apoi sa ne dam seama ca nu am ales ceea ce trebuia. De multe ori regretam alegerile facute, dar important este sa ni le asumam. Mereu. Orice ar fii, trebuie sa invatam din greseli si sa nu ne dam batuti. Trebuie sa intelegem ca esecul e si el parte a succesului, fiindca atunci cand facem unele greseli majore e putin probabil sa le repetam.

images

Chiar daca uneori ne simtim dezamagiti, chiar daca uneori avem senzatia ca am pierdut totul intr-o secunda, nu trebuie sa disperiam. Nu trebuie sa punem toata vina pe noi insine, caci astfel se ajunge la chestii si mai triste. Depresie, anxietate, ne pierdem increderea in noi insine, si astea sunt doua “boli” destul de greu de vindecat.

Cu totii ne dorim sa avem succes, doar ca uneori facem mai multe greseli,  fara sa ne asumam riscurile dinainte. Oricum, mereu trebuie sa fim asumati si responsabili in legatura cu ceea ce facem. Oricat de greu ne-ar fi in unele situatii, important e ca in cele din urma sa fim impacati cu noi insine, si daca chiar e nevoie sa ne reorientam.Cu totii putem face asta. Important e sa si vrem. Chiar daca nu putem repara total ceea ce am stricat, putem sa o luam de la zero oricand.

Oricum, concluzia e ca una din conditiile necesare pentru a avea succes e sa trecem prin esecuri, sa ne asumam riscuri si sa invatam din greselile facute, caci cel mai bine inveta atunci cand experimentezi. Cel mai bine inveti “pe pielea ta”.

See you next time.

Follow me on Instagram

Facebook Page


Leave a comment